top of page

مرجان شیخ الاسلامی آل آقا ـــ یادداشت یکم


زندگینامه


مرجان شیخ الاسلامی آل آقا، سال ۱۳۴۵ کرمانشاه، در خانوادهٔ مذهبی آل آقا به دنیا آمد. خاندان آل آقا، شیعه وغیر کُرد است؛ از نوادگان محمدباقر وحید بهبهانی و فرزندش آقا محمدعلی بهبهانی، روحانیان شیعهٔ اهل اصفهان که در قرن نوزدهم به کرمانشاه آورده شدند. پدر مرجان شیخ الاسلامی آل آقا، کمال الدین نام داشت.

مرجان شیخ الاسلامی آل آقا، دهه هشتاد در روزنامه های اصلاحطلب از جمله «صبح امروز» و «همبستگی» با عنوان روزنامه نگار حق التحریری فعالیت میکرد اما ناگهان به مدیریت خبرگزاری میراث فرهنگی رسید. وی مسئول گروه پارلمانی روزنامه اصلاحطلب همبستگی شد و عضو انجمن روزنامه نگاران حامی میراث فرهنگی! حضور وی در سازمان میراث فرهنگی با دوره ریاست مهندس محمد بهشتی همزمان بود.


بهشتی درباره مرجان شیخ الاسلامی آل آقا در مصاحبه ای با روزنامه سازندگی میگوید:
«زمانی که من رئیس سازمان میراث فرهنگی بودم، یکی از مشکلات جدی ما در حوزهٔ رسانه بود. در واقع میراث فرهنگی در حوزهی رسانه تنها در سطح حوادث مطرح می شد. من در آن زمان تلاش زیادی کردم تا فعالیتهای رسانهای میراث فرهنگی سر و سامان پیدا کند. یکی از کارهای مهمی که آن موقع انجام شد، ایجاد یک خبرگزاری تخصصی با موضوع میراث فرهنگی بود. این کار توسط خانم مرجان شیخالاسلامی آل آقا انجام شد؛ این پروژه خیلی هم موفق بود. اگر امروز می بینیم که حوزهٔ میراث فرهنگی در سطح رسانه ها حضور و جایگاه ویژه ای دارد، میتوانم بگویم که نقطهٔ آغازش به همان دوره برمی گردد».

ظاهرا تصویر شیخ الاسلامی در ذهن محمد بهشتی تصویری روشن از یک چهرهٔ خوشنام است:

«من آشنایی قبلی با او نداشتم. او صرفا یک روزنامه نگار بود. البته آن موقع با روزنامه نگاران زیادی ارتباط داشتیم و در بین تمام آنها من فکر کردم که آمادگی و استعداد خانم آل آقا بیشتر است. از او خواستم که در این حوزه به ما کمک کند که او هم قبول کرد. حدود سه سال در این حوزه کار کرد که فکر میکنم از سال ۸۰ تا ۸۳ بود».


در دوره ریاست حسین مرعشی ، مرجان شیخ الاسلامی آل آقا به ریاست روابط عمومی سازمان رسید. پس از روی کار آمدن بقایی، شیخ الاسلامی فعال تر شد. محمد عطریانفر روزنامه نگار و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در این باره میگوید:
«آشنایی من با این خانم به دورهٔ همکاریم با سازمان میراث فرهنگی برمی گردد؛ زمانی که آقای مرعشی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی بود. این خانم مسئول روابط عمومی بود و مسئولیتشان هم به دوران آقای مهندس بهشتی برمیگردد. خانم آل آقا در ذهن من چهرهای اداری و متوسط الحال بود. مشخص بود که در حوزهٔ میراث فرهنگی هم تعلق خاطر دارد و البته مورد حمایت مدیر وقتش محمد بهشتی هم بود و در همان چهارچوب کاری اش فعالیت می کرد. من در او هیچ حسی مبنی بر اینکه او تعلقاتی فراتر از مسئولیت حرفه ایش داشته باشد نمی دیدم.»

او دو دوره در مجلس شورای اسلامی کاندید شد. نخست به عنوان عضو جبهه مشارکت هنگامی که عضو تحریریه روزنامه صبح امروز به مدیرمسئولی «سعید حجاریان» بود. آن موقع شعار وی برای شرکت در انتخابات مجلس ششم، « خاتمی را تنها نمی گذاریم» بود.
نوبت بعدی، مرجان آل آقا در نقش یک اصولگرا در مجلس هشتم کاندیدا شد. هر دو حضورش گمانه زنی های فراوانی را درباره عملکردش مطرح کرد. یکی از اصلاحطلبان در مصاحبه با خبر آنلاین گفت: «حضور مرجان شیخ الاسلامی در انتخابات مجلس ششم بدون نظر جبهه مشارکت بوده و برای فریب دادن مردم از پوستر مشارکت استفاده کرده ولی در هیچ شهرستانی کاندیدای مشارکت نبود.»

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️


به نقل از برخی منابع رسانه ای، شیخ الاسلامی سه بار ازدواج کرده است. نام همسر اول او مجید باقرنژاد است؛ دومی غلامحسین خواجه علی و سومی مهدی خلجی.

پرداختن به حوزهٔ خصوصی زندگی اشخاص امری غیر اخلاقی است اما هنگامی که ازدواجها سازمانی و جهت سواستفاده های کلان اقتصادی صورت گرفته باشد، تحقیق درباره آنها الزامی و امری اجتناب ناپذیر است .
امیر اعتمادی فعال سیاسی ساکن آمریکا درباره مجید باقرنژاد، همسر اول شیخ الاسلامی نوشته است:
«یکی از کسانی که چندین سال قبل به گروهی از پناهندگان در ترکیه پول میداد تا برای ویکیپدیای فارسی مقاله ترجمه کنند این آقا بود: مجید باقرنژاد، همسر سابق و شریک اصلی رانتخواری مرجان شیخ الاسلامی آل آقا »

اما مجید باقرنژاد کیست؟
روزنامه "رویکرد امروز" از پازل گم شدهٔ پروندهٔ اختلاس طرح شده درباره مرجان شیخ الاسلامی آل آقا رونمایی کرد؛ مجید باقرنژاد!
او شهروند کاناداست و در تمام اختلاسهای شرکتهای متعلق به مرجان آل آقا سهم داشته است! مجید باقرنژاد همسر سابق مرجان شیخ الاسلامی در جوانی بدون تحصیلات و دانش مرتبط مدیرعامل فرهنگسرای ارسباران شد، سر از نظارت ارزشیابی سینمایی وزارت ارشاد درآورد، با اعضای مرکزی حزب مشارکت حشر و نشر داشت، با سازمان میراث فرهنگی قرارداد آنچنانی بست، سر از زد و بندهای قراردادهای نفتی درآورد و در ترکیه سرمایه گذاری کرد. سرانجام مجید باقرنژاد به کانادا رفت و ظاهرا بدون پیگیری نسبت به گذشته اش زندگی جدیدی آغاز نمود .
باقر نژاد دلال و کارچاق کن پر نفوذی بود که با استفاده از ارتباطات وسیع با رئوس هرم قدرت بی آنکه نامی از خودش بجای بگذارد، از طریق همسر سابقش شرکتهایی را در زمینه دور زدن تحریمها مثل شرکت دنیز و هترا در ترکیه به ثبت رسانده است.
باقرنژاد از طریق شرکت پتروشیمی و اشخاصی چون رضا حمزه لو ، و علی اشرف ریاحی (داماد نعمت زاده وزیر صنعت کابینه احمدی نژاد) مقادیر زیادی نفت و محصولات نفتی و پتروشیمی را خریداری کرده است اما پولهای پرداختی در بازگشت ناپدید شده اند.

همسر دوم مرجان آلآقا «غلامحسین خواجه علی »همان دزد دکل نفتی دوره احمدی نژاد و مدیر عامل پیشین شرکت سپانیر و عضو هیئت مدیره شرکت صنعتی دریایی ایران بوده است.






821 views0 comments

Comments


bottom of page