آزادیهای یواشکی
مسیح علینژاد طی مدت حضورش در خارج از کشور چند پروژه سودآور را راه اندازی کرد؛ ابتدا کمپین آزادیهای یواشکی زنان در حوزه حجاب بود. این کمپین از زنان میخواست که در خلوت و به دور از چشم ماموران نیروی انتظامی، حجاب از سر بردارند و عکسها و ویدیو هایشان را برای وی ارسال کنند. این کمپین تحت مجوز یک بنیاد به مدیریت علی هریسچی (همان وکیل غرامتخواه مسیح از اموال بلوکه شده ایران در خارج، ثبت شده است.(۴۰)
علینژاد بارها در رسانه های مختلف بیان داشت که مبتکر این پروژه خودش بوده و کاملا تصادفی مخاطبان از وی حمایت کردند. واقعیت اما چیز دیگری است. هر چند از همان روزهای نخستین اشغال ایران توسط شورشیان ۵۷، زنان ایرانی پرچم مبارزه را با حجاب اجباری برافراشتند، اما اجرای این ایده به شکل کمپین، توسط گروه دانشجویان لیبرال در سال ۱۳۹۰مطرح شد. اتفاقا مسیح علینژاد خود نیز با ارسال عکسی همبستگیاش را با این کمپین اعلام کرده بود اما منفعتطلبی خانم خبرنگار پرگسیو باعث شد که همین ایده را با نام جعلی آزادیهای یواشکی، با استفاده از رانت رسانهای اصلاحطلبان به انحصار خود دراورد..(۴۱) (تصویر شماره ۱۸) کمی بعد، او با اندکی تغییر پروژه آزادیهای یواشکی را کلید زد.
علی هریسچی، وکیل مسیح علینژاد و مدیر بنیاد، در برخی پروژه های منتسب به جمهوری اسلامی نقش دارد. وی در ضیافت شامی که به پاس امضای برجام به میزبانی انجمن دوستی ایران و آمریکا برگزار شد، به عنوان سخنران شرکت نمود. (۴۲) (تصویر شماره ۱۹)
یکی دیگر از شرکتهایی که مسیح علینژاد تاسیس کرد masih Alinejad media می باشد، که تحت عنوان یک شرکت تجاری به ثبت رسیده است. (۴۳) مسیح علینژاد از اخبار و اطلاعاتی که برایش ارسال میشود استفاده تجاری میکند. در آمد این شرکت حدود ۸۲هزار دلار است.(۴۴) هر چند که مسیح علینژاد کارمند بخش فارسی صدای آمریکا است اما وی در اکثررسانه های اصلی فارسی زبان خارج از ایران حضور دارد. اخیرا مسیح علینژاد در تصاویر و ویدئوهای دریافتی از شهروندان ایرانی برند خود یعنی MSF را درج میکند که مخفف My Stealthy Freedom یا همان «آزادیهای یواشکی» است. یعنی همان شرکتی که به نام علی هریسچی است.
ما شهروندان دیجیتال
یکی دیگر از پروژه های مسیح علینژاد که به همراه شاهد علوی راهاندازی کرد شهروندان دیجیتال نام دارد. (تصویر شماره ۲۰)
در این پروژه افرادی چون نازنین بنیادی و مینا خانی فعال مارکسیست ساکن آلمان با وی همکاری داشتند. این پروژه به پروموت کردن افرادی که سابقه همکاری با نایاک را دارند، چون شیرین عبادی پرداخته است. (تصویر شماره ۲۱)
شاهد علوی، خبرنگار آزاد، همکار مسیح علینژاد در ما شهروندان دیجیتال است. وی در توییتی ، ترامپ رییس جمهور وقت آمریکا را بی پرنسیپ و دروغگو خطاب کرد. (تصویر شماره ۲۲)وی همچنین از فرقه قاضی محمد و جداییطلبان کردستان حمایت کرده است.(۴۵) (تصویر شماره ۲۲.۱)
مسیح علینژاد تا کنون بیش از ۶۰۰ هزار دلار از دولت آمریکا فاند دریافت کرده است. او همچنین مبلغی بالغ بر ۳۵۰هزار دلار نیز بابت پاداش دریافت کرده است.(۴۶) علینژاد در سالهای اخیر توانست با فعالیت در حوزه زنان طرفداران زیادی پیدا کند. تمام کسانی که به نوعی با وی همکاری می کردند به حبسهای طولانی مدت محکوم شدند. آنها محکوم شدند و علینژاد فاندش را می گرفت.
در ششم دیماه ۱۳۹۶ فردی به نام ویدا موحد، با برافراشتن روسری سفیدی، اعتراض خود به حجاب اجباری را اعلام کرد.
پس از این حرکت اعتراضی چند تن دیگر، از جمله مریم شریعتمداری و اعظم جنگروی نیز حرکات مشابهی را انجام دادند.(۴۷) نکته جالب اما ظهور فردی با نام شاپرک شجری زاده بود. وی در یک کوچه خلوت و بن بست حرکت نمادین ویدا موحد را تکرار کرد. (تصویر شماره ۲۴)
شاپرک شجری زاده چند ماه قبل از این اقدامش در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶ به حسن روحانی رای داد و از وی حمایت کرد.( تصویر شماره ۲۵)
از نخستین روزهای دستگیری کوتاه مدت شاپرک شجری زاده، مسیح علینژاد حامی بود و توانست تا از طریق شجری زاده حرکت دختران انقلاب را به نام خود مصادره کند.(تصویر شماره ۲۶)
البته خانم شجریزاده بعدها که پایش به کانادا رسید رفیق علینژاد در حملات به نیروهای فعال سیاسی مخصوصا پادشاهیخواهان بود و خط مقدم حمله به منتقدان خانم علینژاد.(۴۸)
یکی دیگر از دخترانی که با مسیح علینژاد همکاری میکرد فردی به نام آوا آویشن بود. وی کمی پس از خروج از ایران با انتشار بخشی از چتهای خصوصی اش با مسیح علینژاد پرده از رازی بزرگ برداشت. اما موضوع چه بود؟ مسیح علینژاد در یک چت خصوصی به آوا آویشن گفت که اینباکسش پر از عکس جنازه شده است. این عکسها مربوط به اعتراضات آبان ۹۸ بوده است که توسط مردم برایش ارسال شده بود. مسیح علینژاد تا کنون تنها تعداد اندکی از این تصاویر را منتشر کرده و هیچگاه درباره آمار واقعی کشته شدگانی که در اینباکسش موجود است حرف نزده است. (تصویر شماره ۲۷)
بنیاد حمایت از گروگانها
یکی دیگر از پروژه هایی که مسیح علینژاد در آن مشارکت دارد Hostage Aid است. این بنیاد ظاهرا متشکل از افرادی است که خانواده هایشان در کشورهای دیکتاتوری گروگان گرفته شده اند د. ازایران، نازنین بنیادی و مسیح علینژاد عضو این سازمان هستند. آیا مسیح علینژاد که به نقل از خودش پس از خروج بارها به ایران رفت و آمد داشته (۴۹)گروگان جمهوری اسلامی بوده است یا پدر عضو بسیج یا مادر و خواهرش که در تمام مناسبتهای نظام شرکت میکنند؟! (۵۰) شاید هم منظور برادرش بوده که بلافاصله پس از بازداشتی که - به نقل از مسیح به دلیل برادریاش با وی بوده و تمام رسانهها و سازمان بدنام نایاک (۵۱) به پروموت آن پرداختند – مجوز چاپ کتابش صادر شده است؟!(۵۲)
محل کار مسیح علینژاد
ملک کاری مسیح علینژاد در نیویورک است. (۵۳) آدرس این دفتر در سایتی که شرکت علینژاد ثبت شده قابل مشاهده است.(۵۴) (تصویر ۲۸)
Comments